|
w jaki sposób przestroić radio lampowe kankan 2 |
| Autor |
Wiadomość |
owal-81
Junior Member level 3

Imię: Wojtek
|
Wysłany: 2007-08-03, 18:19 w jaki sposób przestroić radio lampowe kankan 2
|
|
|
witam chciałbym przestoić odbiornik radiowy kankan2 odbiornik po włączeniu do sieci działa to znaczy w taki sposób ze lampy się żążą słychać szum w głośniku na czym polega strojenie głowicy UKF-u jakie czynności iregulacje należy wykonac,jakiego rodaju przyrzady sa potrzebne ijakie pomiary należy wykonać czy mozliwe jest przestrojenie głowicy w warunkach domowych poniważ posiadam tylko multimetr potrzebował bym także schematu za odpowiedz dziękuję
zamieniłem literkę w temacie.tb |
| Ostatnio zmieniony przez tadbor 2007-09-04, 13:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
_PREDATOR_
Moderator

Imię: Edi
Pomógł: 60 razy Wiek: 53 Dołączył: 17 Sie 2004 Posty: 2062 Skąd: Rosenberg O.S.
|
Wysłany: 2007-08-03, 22:24
|
|
|
Jest tam głowica UKF lampowa na ECC85, przestrojenie tego OR jest dość trudne, opisu przestrajania/ zasady ogólne, masz na forum:
http://www.goldhand.com.p...php?p=7885#7885
Pełny opis masz tu:
http://www.goldhand.com.p...p?p=89313#89313
Do przestrojenia nie jest potrzebny cały schemat, no chyba, że masz go uszkodzonego ;) |
_________________ Specjalizacja: Naprawy RTV-elektronika AGD i inne. Wykonamy każdą usługę elektroniczną.
Duże zaplecze magazynowe/sprzedaż, schematy itp.
_PREDATOR_
Odpowiadam wyłącznie na forum! |
|
|
|
 |
aldek51
Newbie level 2

Imię: Romuald
|
Wysłany: 2008-09-01, 16:34
|
|
|
Przepraszam ze wracam do tematu z przed roku ale mnie tez bardzo interesuje temat przestrajanie głowic lampowych.a kol._PREDATOR _podał link do przestrajania Kankana II gdzie jest przedstawiony Kankan bez UKF.Tylko dł.śr,i kr.Ogólne zasady sa znane ale konkretnie głowica na ECC85.Co i jak wymienic bo przyznam sie ze próbowałem przestoic np.Relax, DML i niestety nie udaje se uzyskać
wiecej jak 2-3 stacje.Trudnosc polega na tym ze trzeba głowice wymontowac podłaczyc ja na przewodach trzymac ja w rekach (pare razy anodowe trzepnie!) no i juz niby mozna zostawic a po zamontowaniu nie chodzi.Przypuszczam ze trzeba zmienic rdzenie tak jak np.w odbiorniku samochodowym Safari,ale konkretnie kolega nie opisał sposobu przestrojenia głowicy lampowej. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|