Przesunięty przez: Goldhand 2008-03-18, 21:54 |
Jaki mam kupić dekoder |
| Autor |
Wiadomość |
Artur
Newbie level 4

|
Wysłany: 2008-02-11, 00:27 Jaki mam kupić dekoder
|
|
|
| Mam problem .Chce kupić dekoder cyfrowy ale żebym mógł oglądać programy we wszyskich pokojach, ponieważ mam w domu z kazdego pokoju wyprowadzone kable na strych .czy jest taka możliwość. Zgóry dziękuję. |
|
|
|
 |
satix
Newbie level 2

Wiek: 73 Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 4 Skąd: rzeszowskie
|
Wysłany: 2008-02-24, 20:48
|
|
|
Sposobów jest kilka. Dla podania w miarę dokładnej odpowiedzi potrzeba jeszcze wiedzieć,
czy w wielu pokojach ma być rozprowadzona ta sama audycja, czy w każdym pokoju ma być nieskrępowany dostęp do dowolnego kanału. od tego uzależnione jest rozwiązanie techniczne i jego koszt. |
|
|
|
 |
satix
Newbie level 2

|
Wysłany: 2008-02-29, 18:20
|
|
|
Ponieważ us.Artur nie jest zainteresowany dalszymi informacjami na wprowadzony temat,
uważam temat za zamknięty. |
|
|
|
 |
Artur
Newbie level 4

|
Wysłany: 2008-03-04, 21:45
|
|
|
| przepraszam jestem zainteresowany ale mnie nie było długo w domu .A jeżeli chodzi o odpowiedź to w każdym pokoju chciałbym oglądac dowolny program ale nie wiem jak to zrobić proszę o pomoc |
|
|
|
 |
satix
Newbie level 2

|
Wysłany: 2008-03-14, 21:00
|
|
|
Witam i przepraszam, że tak późno dostrzegłem tekst us.Artura.W odpowiedzi proponuję
jedno z rozwiązań polegające na zainstalowaniu tylu tunerów ile pokojów n.p. 10 szt. tunera
Linbox 6818, wykupieniu 1 pakietu Cyfry + - zainstalowaniu go na jednym z tunerów /
"głównym"/ połączeniu tego tunera z pozostałymi poprzez kabel łączący gniazda RS 232.
Potrzebna będzie czasza antenowa ok. 1-metrowa, konwerter wielowyjściowy. Każdy tuner
ma mieć swój przewód do konwertera - tu możliwe są różne kombinacje co do liczby czasz
i konwerterów.Ostatecznie przy takiej konfiguracji na każdym z tunerów możliwy jest niezależny odbiór dowolnych kanałów TV. Danych do zakupu wymienionego sprzętu można szukać w internecie, publicznie adresów podać nie mogę. |
|
|
|
 |
Artur
Newbie level 4

|
Wysłany: 2008-03-18, 22:34
|
|
|
| Dzięki. Nie można zainstalować jakiegoś rozgałęźnika na strychu i podłączeniu do niego każdego telewizora, jest taka możliwość bo ma wyprowadzone wszystkie kable na strych |
|
|
|
 |
|
|